Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΛΕΥΚΑΔΑ - φωτογραφικό αφιέρωμα




Ένας ακόμη αγαπημένος μας προορισμός, γνωστός και ως το "σμαραγδένιο νησί του Ιονίου"  είναι η Λευκάδα, που κάποτε ονομαζόταν και Αγία Μαύρα. Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη, καθώς ενώνεται με μια πλωτή γέφυρα με το νομό Αιτωλοακαρνανίας, και είναι ένας βασικός λόγος που έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά.
Με το που φτάσεις στο νησί, αντικρίζεις τη χώρα με τα πολυπληθή σοκάκια της και την κεντρική αγορά. Η χώρα της Λευκάδας είναι κτισμένη και επηρεασμένη από την ενετική αρχιτεκτονική, όπως και οι εκκλησίες που συναντάς με πιο γνωστή αυτή του Άι Μηνά κάτω στην χώρα, αλλά γνωστό και το μοναστήρι της Παναγιάς της Φανερωμένης. 
Λόγω της υποδομής της χώρας η χρήση ποδηλάτου στο νησί είναι τρόπος ζωής των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια.
Οι κάτοικοι φιλόξενοι και ευγενικοί. Συχνά συναντάς ακόμη και τώρα τις γυναίκες του νησιού με την παραδοσιακή φορεσιά τους και την μαντήλα τους. Στο μουσείο Φωνόγραφου μπορείς να μάθεις και να δεις ενδυμασίες και αντικείμενα παλιάς εποχής από την ιστορία του νησιού. 
Επίσης πολλά καλοκαιρινά βράδια θα συναντήσεις τους γνωστούς κανταδόρους του νησιού στην κεντρική αγορά ή ακόμη και στις βαρκαρόλες κάτω στο λιμάνι. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί πολλές και διάφορες. Η πιο γνωστή και πόλος έλξης τουρισμού για το νησί το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ με χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο.
Γνωστό επίσης είναι και το Νυδρί ως το πιο τουριστικό θέρετρο του νησιού, που βρίσκεται απέναντι από τον Σκορπιό του Ωνάση κάποτε, και πλέον του Ριμπολόβλεφ.  
Η Λευκάδα έχει πολλά και όμορφα χωριά που μπορείς να επισκεφθείς όπως την Καρυά, όπου κάθε καλοκαίρι αναβιώνει ο παραδοσιακός γάμος των Λευκαδιτών, η Απολλωνία, ο Κάλαμος, οι Τσουκαλάδες, η Βαυκερή και πολλά άλλα.
Η Λευκάδα είναι παγκοσμίου φήμης για τις παραλίες της και τα νερά της, με πιο γνωστή παραλία το Πόρτο Κατσίκι, αλλά και τους Εγκρεμνούς, το Κάθισμα, τον Άγιο Νικήτα και τον Άι Γιάννη.
Κάποιες από τις παραλίες της, όπως ο Άι Γιάννης προσελκύουν εδώ και πολλά χρόνια αυτούς που αγαπούν το surfing και το kitesurfing στους Μύλους. 
Η Λευκάδα παρόλο τον τουρισμό που διαθέτει καταφέρνει και διατηρεί αναλλοίωτη την ιστορία της στο πέρασμα των χρόνων και έχει εντάξει με ένα μαγικό τρόπο το σύγχρονο τρόπο ζωής με τον παραδοσιακό τρόπο των κατοίκων της. 
Επισκεφθείτε την. 





Λευκάδα


θέα από το μοναστήρι "Παναγιά Φανερωμένη"





Λευκάδα


ποδόσφαιρο στη Γύρα


Λευκάδα

ποδήλατο έξω από τη μονή του Άι Μηνά


Λευκάδα


Μουσείο Φωνόγραφου


Λευκάδα


Λευκάδα


Πόρτο Κατσίκι


μονοπάτι δίπλα στον Άι Γιάννη





παραλία Άγιος Νικήτας














Πόρτο Κατσίκι


Πόρτο Κατσίκι


Πόρτο Κατσίκι


Πόρτο Κατσίκι


Πόρτο Κατσίκι





παραλία Άι Γιάννη















Κείμενο-Φωτογραφίες: Ευγενία Στεφανή


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου